Workshop zilveren sieraden maken met Art Clay Silver

Met Art Clay Silver (zilverklei) kan iedereen zelf zilveren sieraden maken. U heeft er geen enkele ervaring voor nodig en het is vreselijk leuk om te doen. Aan het eind van de dag gaat u met een zelfgemaakt en dus uniek zilveren sieraad naar huis!

 
           
   

Zilverklei of kneedbaar zilver (Art Clay silver) bestaat uit puur fijnzilver waaraan bindmiddel en water is toegevoegd. Het kan op dezelfde manier worden bewerkt als gewone klei en het kan ook worden gecombineerd met edelstenen. U heeft dus geen ervaring nodig met zilversmeden, u boetseert als het ware uw sieraad. Geheel naar eigen ontwerp!

Na het maken en drogen van uw sieraad, wordt het verhit in een speciale oven of op het gasfornuis. Het water en het bindmiddel verbranden en wat overblijft is 99,9 % puur fijnzilver.
Daarna wordt het helemaal spannend: als uw sieraad is afgekoeld, gaat u het polijsten, waardoor het prachtige zilver te voorschijn komt en schitterend gaat glanzen.

Tenslotte kunt u eventueel de dieper liggende delen zwart maken, waardoor uw sieraad een zogeheten "antique look" krijgt. Heel geschikt voor bijvoorbeeld keltische ontwerpen!

 
 

Tijdens de workshop leert u hoe u de zilverklei kunt vormen en bewerken en hoe u uw zilveren sieraad moet afwerken. Nadat u met gewone klei heeft geoefend maakt u vervolgens uw eigen, unieke zilveren sieraad.


De workshop duurt een dag, van 10.00 tot ongeveer 17.00 uur met een pauze. Uiteraard wordt er gezorgd voor lunch en koffie en thee met wat lekkers erbij.

Bij de workshop krijgt u een pakketje van 10 gram zilverklei.
Wat u daarvan over heeft kunt u na de workshop mee naar huis nemen. Ook kunt u desgewenst na afloop van de cursus materiaal kopen of bestellen om thuis met zilverklei aan de slag te gaan.
Overig materiaal en gereedschap om mee te werken is aanwezig.

De workshop wordt gegeven door een gecertificeerd Art Clay Silver instructeur.

Data eerstvolgende workshops

• Zaterdag 30 maart 2019
• Zaterdag 13 april 2019
• Zaterdag 27 april 2019


Workshopdata zijn onder voorbehoud van voldoende deelnemers. Uiteraard hoort u bijtijds of een workshop doorgaat.

Locatie
Maarssen/Maarssenbroek

Kosten
100,- inclusief materiaal en 21% BTW.

Uiteraard kunt u bij de creatieve weg alle nodige materialen bestellen om zelf thuis zilveren sieraden te maken met Art Clay Silver. Neem contact op voor meer informatie. Er wordt op het ogenblik hard gewerkt aan een webshop, zodat u binnenkort nog makkelijker kunt bestellen.