Workshop schilderen met was (Encaustic Art)

Schilderen met was is fantastisch! U krijgt de meest verrassende effecten en bijzondere kleuren.
Het is ontzettend leuk om te doen en het mooiste is: u heeft er geen enkele ervaring voor nodig!
U hoeft niet te kunnen tekenen of schilderen, iedereen kan het.

 
         
   


Het schilderen met bijenwas is een zogeheten encaustische techniek (een schildertechniek waarbij het materiaal wordt ingebrand) en bestaat al 2 tot 2 ½ eeuw. Tegenwoordig is het schilderen met was weer sterk in opkomst, met dien verstande dat we inmiddels andere technieken gebruiken. Met een speciaal strijkijzertje strijkt u de was op specifiek daarvoor bestemd papier en het resultaat is speels en heel bijzonder. Ook kan een speciale elektrische pen of penseel worden gebruikt.

Het schilderen met was heeft veel voordelen: het is makkelijk te verwerken, het is snel en meteen klaar (geen verf die hoeft te drogen) en als u niet tevreden bent gaat u gewoon opnieuw met het ijzer over uw schildering heen!
Als uw schildering klaar is wrijft u het op met een stofdoek, waardoor het een mooie glanzende laag krijgt. Vernis is niet meer nodig!

 

Tijdens de workshop leert u met welke technieken u bepaalde effecten kunt bereiken. U oefent deze technieken en maakt vervolgens diverse werkstukken. Tijdens het eerste deel van de workshop oefent en maakt u vooral werkstukken met abstracte technieken, later op de dag maakt u ook een paar landschappen.

De workshop duurt een dag, van 10.30 tot ongeveer 16.00 uur, met een lunchpauze. Voor de lunch is gezorgd en uiteraard is er koffie of thee met.wat lekkers er bij.
De workshop kan ook worden gevolgd tijdens 2 avonden, van 19.30 tot 22.00 uur.

Alle benodigde materialen en gereedschappen om mee te werken zijn aanwezig.
Bij de workshop krijgt u een basispakket met 10 wasblokjes en een set speciaal papier in verschillende formaten (6 stuks A4, 10 stuks A5 en 14 stuks A6). U werkt hiermee tijdens de workshop en wat u over heeft neemt u mee zodat u thuis verder kunt werken met encaustic.
Ook kunt u na afloop van de workshop desgewenst extra materiaal aanschaffen of bestellen.

Data eerstvolgende workshops

• Vrijdag 1 februari 2019
• Vrijdag 15 februari 2019
• Vrijdag 15 maart 2019
• Vrijdag 15 april 2019

Locatie Maarssen/Maarssenbroek

Kosten
55,- inclusief materiaal en 21% BTW.

Uiteraard kunt u bij de creatieve weg alle nodige materialen bestellen om te schilderen met was.
Klik hier om naar de webwinkel te gaan.