Workshop Hindelooper schilderen

Hindelooper schilderen is leuk om te doen en makkelijk om te leren. Met een paar eenvoudige basistechnieken heeft u het zo in de vingers! De Hindelooper techniek is uitstekend geschikt voor het beschilderen van houten voorwerpen, zoals dienbladen, spiegellijsten of panelen. De echte liefhebber kan zich zelfs wagen aan het beschilderen van hele meubelstukken!

Wat ook heel leuk kan zijn is om, in plaats van de klassieke Hindelooperkleuren, gebruik te maken van vrolijke en felle kleuren. Zo kunt u heel eenvoudig een leuk voorwerp beschilderen voor bijvoorbeeld een kinderkamer.

 
         
 

Tijdens de workshop leert u een aantal simpele stap-voor-stap technieken waarmee u de voornaamste Hindelooper motieven kunt schilderen. Vervolgens oefent u met deze technieken, tot u ze goed in de vingers heeft.

Vervolgens wordt aandacht besteed aan stijl en compositie, zodat u een ontwerp kunt maken voor het door u te beschilderen voorwerp.
Daarna gaat u uiteraard het voorwerp van uw keuze voorzien van een heuse Hindelooper schildering!

De workshop duurt een dag, van 10.00 tot ongeveer 18.00 uur, met een pauze. Voor de lunch wordt gezord, dus u hoeft daarvoor niets mee te nemen.

De workshop kan ook worden gevolgd tijdens 3 avonden, van 19.00 tot omstreeks 21.30 of 22.00 uur.

Tijdens de workshop wordt gewerkt met acrylverf. Materialen, zoals verf en penselen, zijn aanwezig. Wat u zelf nog moet meenemen is het te beschilderen voorwerp. Zorg dat dit niet te groot of te ingewikkeld is, want u heeft tijdens de workshop maar beperkt tijd! Het voorwerp moet door u thuis al voorbereid zijn, dat wil zeggen: goed geschuurd en zonodig geplamuurd en voorzien van een primer (bv gesso of latex), zodat u er tijdens de workshop meteen op kunt schilderen. Nadere informatie daarover krijgt u nog bij de uitnodiging voor de workshop. Ook is het handig als u een schort of oud hemd meeneemt om uw kleding te beschermen.

Data eerstvolgende workshops

• Vrijdag 5 april 2019
• Vrijdag 19 april 2019
• Vrijdag 2 mei 2019

Locatie
Maarssen/Maarssenbroek

Kosten
50,- inclusief materiaal en 21% BTW