Workshop Pandora-style kralen maken met polymeerklei

Polymeerklei is fantastisch materiaal om mee te werken en het is uitermate geschikt om sieraden van te maken. Het is er in vele kleuren, het is makkelijk te verwerken en het is niet duur.

Zo kan iedereen zelf prachtige sieraden maken, waaronder Pandora-style kralen.

   

Polymeerklei klinkt heel ingewikkeld, maar het is simpelweg Fimoklei. Wellicht herinnert u zich de rage van een aantal jaren geleden. Toen werd Fimoklei vooral gebruikt om allerlei leuke figuurtjes van te maken, zoals beertjes.

Maar polymeerklei is ook zeer geschikt om sieraden van te maken. De Pandora-style kralen zijn daarvan een mooi voorbeeld.

Tijdens de workshop leert u het materiaal kennen en de techniek om de kralen te maken. U kiest zelf welke kleuren u wilt gebruiken en welke motieven u op uw kralen wilt aanbrengen.

 
 


U kunt kiezen voor bloemmotieven, strepen, bolletjes, wat u maar wilt. Ook kunt u bijvoorbeeld glitters of zilver- of goudfolie in uw kralen verwerken. Laat uw fantasie de vrije loop want de mogelijkheden zijn eindeloos.

Omdat u tijdens de workshop meerdere kralen maakt, kunt u naar hartelust variëren. U kunt natuurlijk ook een mooie set bij elkaar passende kralen maken.

Als uw kralen af zijn worden ze een half uur gebakken in een gewone huishoudoven, op 130 graden, zodat de klei hard wordt. Daarna worden de kralen gelakt, zodat ze mooi gaan glanzen en beschermd zijn tegen krassen.

Nu zijn uw kralen klaar om gedragen te worden!

Hoe ziet de workshop eruit?

De workshop duurt ruim een halve dag, van 10.30 uur tot ongeveer 15.30 uur.
Uiteraard wordt er gezorgd voor koffie en thee of iets fris met wat lekkers erbij en een kopje soep tijdens het bakken van de kralen.

Alle materialen en gereedschappen om mee te werken zijn aanwezig en (het gebruik daarvan) is bij de workshopprijs inbegrepen.

Desgewenst kunt u na afloop van de workshop materiaal kopen of bestellen om thuis mee verder te werken.
U krijgt ook een werkbeschrijving mee met duidelijke stap-voor-stap foto's, zodat u thuis alles nog eens rustig kunt nalezen en meer kralen of andere sieraden kunt maken.

Data eerstvolgende workshops

  • zaterdag 5 maart 2016
  • zaterdag 19 maart 2016
  • zaterdag 26 maart 2016
  • zaterdag 2 april 2016
Kunt u niet op de genoemde data maar heeft u toch interesse in een workshop dan kunt u opnemen voor een afspraak op een tijdstip dat u schikt. Dit kan al voor groepen vanaf 3 personen.
 

Locatie
Maarssen/Maarssenbroek

Kosten
27,50 inclusief materiaal en 21% BTW.

Uiteraard kunt u bij de creatieve weg alle nodige materialen bestellen om zelf thuis sieraden te maken met Polymeerklei. Neem contact op voor meer informatie. Er wordt op het ogenblik hard gewerkt aan een webshop, zodat u binnenkort nog makkelijker kunt bestellen.