Workshop Hidden Magic sieraden maken met Mokume Gane techniek

Maak uw eigen unieke sieraad met een eeuwenoude techniek, in een modern jasje. Het is niet moeilijk om te doen en het resultaat is fantastisch!

Tijdens de workshop wordt gewerkt met polymeerklei. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar het is simpelweg Fimoklei. Wellicht herinnert u zich de rage van een aantal jaren geleden. Toen werd Fimoklei vooral gebruikt om allerlei leuke figuurtjes van te maken, zoals beertjes.

Maar polymeerklei is ook zeer geschikt om sieraden van te maken. De Hidden Magic sieraden zijn daarvan een mooi voorbeeld.

Tijdens de workshop leert u het materiaal kennen en de techniek om de sieraden te maken. U kiest zelf wat voor sieraad uw wilt maken, bv een hanger of oorbellen.
Of allebei, zodat u een mooi setje heeft.


Als de sieraden af zijn worden ze een half uurtje op 130 °C gebakken in de oven Daarna worden ze gepolijst en gelakt, zodat ze mooi glanzen en beschermd zijn tegen krassen.

Dan zijn uw sieraden klaar om gedragen te worden!

Hoe ziet de workshop eruit?

De workshop duurt ruim een halve dag, van 10.30 uur tot ongeveer 15.30 uur.
Uiteraard wordt er gezorgd voor koffie en thee of iets fris met wat lekkers erbij en een kopje soep tijdens het bakken van de sieraden.

Alle materialen en gereedschappen om mee te werken zijn aanwezig en (het gebruik daarvan) is bij de workshopprijs inbegrepen. U kunt kiezen uit een diversiteit aan kleuren klei en materialen om uw sieraden mee te maken.

Desgewenst kunt u na afloop van de workshop materiaal kopen of bestellen om thuis mee verder te werken.
U krijgt ook een werkbeschrijving mee met duidelijke stap-voor-stap foto's, zodat u thuis alles nog eens rustig kunt nalezen en meer sieraden kunt maken.

Data eerstvolgende workshops

• Zaterdag 2 februari 2019
• Zaterdag 16 februari 2019
• Zaterdag 2 maart 2019
• Zaterdag 16 maart 2019

Kunt u niet op de genoemde data maar heeft u toch interesse in een workshop dan kunt u opnemen voor een afspraak op een tijdstip dat u schikt. Dit kan al voor groepen vanaf 3 personen.
 

Locatie Maarssen/Maarssenbroek

Kosten
27,50,- inclusief materiaal en 21% BTW.

Uiteraard kunt u bij de creatieve weg alle nodige materialen bestellen om zelf thuis sieraden te maken met Polymeerklei. Neem contact op voor meer informatie. Er wordt op het ogenblik hard gewerkt aan een webshop, zodat u binnenkort nog makkelijker kunt bestellen.