Over de creatieve weg    
 

De creatieve weg is eind 2003 opgericht door mij, Myra van den Eertwegh,
en het is een van de beste keuzes die ik ooit in mijn leven heb gemaakt!

Hoewel ik oorspronkelijk jurist ben, heb ik al op jonge leeftijd kennisgemaakt met actieve beeldende kunst. Toen ik in 1973 samen met mijn ouders verhuisde naar Spanje waar mijn vader een carrière als kunstschilder begon (zie VandenEe), ben ik verslingerd geraakt aan de heerlijke geur van olieverf en medium. Weliswaar heb ik later in Nederland geen kunstzinnige opleiding maar een “verstandige” rechtenstudie gevolgd, toch bleven de creatieve genen trekken. Tijdens mijn studie en later mijn werk als jurist en manager, bleef ik in mijn schaarse vrije tijd schilderen.

 


Omdat ik ook drie-dimensionale werken wilde maken begon ik medio jaren 90 keramieklessen te volgen en toen was het hek van de dam! Dit was het helemaal! Toch heeft het nog bijna 8 jaar geduurd voordat ik besloot er actief iets mee te doen. Medio 2003 kon ik er niet meer omheen: ik was definitief uitgekeken op het werk dat ik deed en ik wilde echt iets anders. Uiteindelijk heb ik de sprong gewaagd en heb in goed overleg met mijn werkgever ontslag genomen en ben voor mezelf begonnen. Ik heb het leukste element uit mijn werk gehaald, het coachen en begeleiden van mensen, en heb het bedrijf Creative Consultancy opgericht, waar ik werk als personal- en businesscoach. Daarnaast heb ik het leukste uit mijn hobby's genomen en heb De creatieve weg opgericht. Sindsdien doe ik mijn werk iedere dag met plezier! Van lieverlee hebben de creatieve activiteiten de overhand genomen en hoewel ik nog af en toe een enkel persoonlijk coachtraject doe, ben ik inmiddels met name creatief bezig.

Hoewel mijn keramiekwerk zeer gevarieerd is, keren enkele thema’s steeds terug.
Vooral vrouwenfiguren spelen een belangrijke rol, in alle vormen en maten. Van lange en elegante vrouwen tot beelden waarbij de vrouwelijke vormen overdreven sterk zijn aangezet.

 


Ook dieren vormen een terugkerend thema, zowel als beelden als op bv met glazuurverf beschilderde schalen.
Kleur is ook een belangrijk aspect van mijn werk. Ik maak weliswaar ook beelden die een brons- of steenachtig uiterlijk hebben, maar veel van mijn werk is geheel of gedeeltelijk geglazuurd, vaak in vrolijke en felle kleuren. Ook in moeilijke periodes van mijn leven blijf ik vrolijke dingen maken, of het nou beelden of schilderijen zijn. Donker en gedeprimeerd krijg ik gewoonweg niet uit mijn vingers!

 

Mijn missie: "Inspiratie en Creativiteit". Inspiratie en creativiteit geldt op alle vlakken. Of het nu gaat om boetseren of schilderen, mensen coachen op effectiviteit, of simpelweg over het dagelijkse leven. Ik wens het iedereen toe!