Open inloopatelier

Als u graag creatief bezig bent met bijvoorbeeld klei of verf maar u hier thuis niet de mogelijkheden voor heeft, of het er thuis gewoonweg maar niet van lijkt te komen, dan bent u op woensdagmiddag van harte welkom in mijn open inloopatelier.

 


Het open inloopatelier biedt u de mogelijkheid om in een inspirerende omgeving bezig te zijn met onder meer boetseren of schilderen, maar ook met encaustic art, art clay silver of polymeerklei.

Als u meer wilt weten over de diverse disciplines of materialen en wat daarmee mogelijk is, kijk dan onder “cursussen en workshops”.

Als u zelfstandig kunt en wilt werken en andere creatieve mensen wilt ontmoeten kunt u op afspraak gebruik maken van de faciliteiten van het atelier. Materialen en gereedschappen om mee te werken zijn voor alle disciplines aanwezig.

Zo kunt u voor boetseren onder meer gebruik maken van diverse soorten klei, de kleipers en kleiwals, elektrische draaischijf, gietmallen etc.
Uw werkstuk kan in het atelier blijven om een volgende keer aan verder te werken of om te drogen. Glazuren, engobes en ander decoratie-materiaal is voorhanden en uiteraard wordt uw werkstuk ook gebakken.

Voor schilderen is acrylverf aanwezig, diverse mediums, kwasten, penselen, schildersmessen en schildersezels. Een canvas of papier om op te werken moet u wel zelf meenemen.

Ook voor het werken met art clay, polymeerklei en encaustic zijn de materialen en gereedschappen beschikbaar.
                   
 

Natuurlijk vindt u in de koffiehoek van het atelier ook veel boeken en tijdschriften waaruit u inspiratie kunt opdoen.

Het open inloopatelier is ook voor kinderen een leuke gelegenheid om zich creatief te uiten met klei of verf of om eens kennis te maken met andere materialen zoals encaustic of polymeerklei. Kinderen zijn dus ook van harte welkom, mits onder begeleiding van een ouder of andere volwassene.

Tijden
Woensdagmiddag tussen 12.00 tot 17.00 uur.
Let op: het open inloopatelier is alleen op afspraak.
U kunt bellen voor een afspraak: 06-46070633 (graag uiterlijk 1 dag van tevoren).

Locatie
Maarssenbroek

Kosten
Kosten worden berekend per dagdeel van 2 uur. U kunt een stempelkaart kopen voor 5 of 10 dagdelen, of u kunt een kaart kopen voor 1 dagdeel om het een keer uit te proberen. Hoe meer dagdelen u tegelijk inkoopt, hoe lager de prijs per dagdeel.

Prijzen stempelkaarten
- Stempelkaart voor 5 dagdelen van 2 uur: 75,-
- Stempelkaart voor 10 dagdelen van 2 uur: 140,-
- Kaart voor 1 dagdeel van 2 uur: 16,-

Voor vaste cursisten geldt een lager tarief:
- Stempelkaart voor 5 dagdelen van 2 uur: 60,-
- Stempelkaart voor 10 dagdelen van 2 uur: 110,-
- Kaart voor 1 dagdeel van 2 uur: 12,50

De genoemde prijzen zijn inclusief koffie of thee met koekjes of iets fris voor de kinderen en inclusief 21% BTW. Kosten voor gebruikte materialen worden apart berekend. Zie ook hierna onder “Voorwaarden”.
Als u belangstelling heeft voor het open atelier kunt u contact opnemen, dan stuur ik u vrijblijvend een overzicht van de materiaalkosten voor de discipline(s) waarin u geïnteresseerd bent.

 

Stempelkaarten staan op naam, maar zijn niet persoonsgebonden: u mag dus een vriend of vriendin meenemen en op uw eigen kaart laten afstempelen.

Speciale nieuwjaarsactie: om de donkere dagen na Kerst en Oud en Nieuw een leuke en creatieve invulling te geven, krijgt u 10% korting als u in januari een stempelkaart koopt!

Voorwaarden Open inloopatelier
  • Het open inloopatelier is alleen op afspraak. Bel voor een afspraak 06-46070633 (uiterlijk 1 dag van tevoren).
  • Hoewel er wel een docent aanwezig is, is het open inloopatelier geen cursus of workshop: het is de bedoeling dat u volledig zelfstandig werkt. Uiteraard kunt u kennis en technieken uitwisselen met andere deelnemers. Kinderen krijgen indien nodig wel een beetje hulp van de docent.
    Natuurlijk maakt de docent u wel wegwijs in het atelier, zodat u weet waar u alles kunt vinden.
  • Kinderen moeten altijd worden begeleid door een volwassene.
  • De werkplek, omgeving en apparatuur dienen schoon achtergelaten te worden en gebruikt gereedschap moet schoon weer op zijn plek worden opgeborgen.
  • Sommige hulpmiddelen zoals giet- en drukmallen worden alleen in overleg gebruikt.
  • Kleiwerkstukken en art clay werkstukken die nog niet af zijn of moeten drogen kunnen in het atelier worden achtergelaten, schilderijen dienen naar huis meegenomen te worden.
  • Materiaalkosten worden altijd op de dag zelf direct afgerekend. De kosten voor het bakken van keramiek of art clay silver worden vooraf afgerekend. Hoewel de grootste voorzichtigheid wordt betracht, kan bij het bakken van keramiek of art clay silver en het in-of uitladen van de oven altijd iets missgaan. De creatieve weg is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade aan uw werkstuk. Als uw werkstuk onverhoopt stuk gaat in de oven kunnen de kosten voor materiaal en bakken helaas niet worden geretourneerd.

  •