Kinder-klei-partijtje

Wilt u de verjaardag van uw kind of kinderen eens op een heel andere manier vieren? Laat ze lekker boetseren! Kinderen zijn heel creatief en maken de leukste dingen. Ze hebben niet alleen een leuke middag, maar ook een blijvende zelfgemaakte herinnering aan het feestje!
 

 
 

De kinderen krijgen eerst wat uitleg over de klei die we gebruiken (professionele chamotteklei) en over hoe deze wordt gebakken (op wel 1040 °C!). Daarna maken ze onder begeleiding zelf werkstukjes van klei, die ze daarna beschilderen met glazuurverf of engobe (verdunde en gekleurde klei).

Na het drogen worden de werkstukjes door mij gebakken en voorzien van een laag transparante glazuur om ze te mooi laten glanzen en waterdicht te maken. Daarna worden ze nogmaals gebakken en zijn ze klaar.


In verband met droog- en baktijd zijn de werkstukken na ongeveer 2 weken definitief klaar en kunnen ze worden opgehaald.

De kinderen kunnen verschillende dingen maken, zoals:

  • (fantasie)beestjes
  • (dieren)fluitjes
  • maskers
  • lichthuisjes (waar een theelichtje in kan)
  • een tegeltje voor aan de muur
  • een eigen mok, beker of potje
  • sierraden, zoals hangers of broches

Materialen en gereedschappen (boetseerhoutjes, kwasten etc.) worden volledig door mij verzorgd. Ook heb ik allerhande hulpmiddelen, zoals uitsteekvormpjes en sjablonen bij me en wat voorbeelden van wat ze kunnen maken.
Het is handig als de kinderen oude kleren aanhebben of bv. een schort meenemen om vlekken op kleding te voorkomen. De klei is volledig uitwasbaar en vlekt niet, maar glazuurverf of engobe kunnen, afhankelijk van de kleur, eventueel vlekken opleveren.

Een kinder-klei-partijtje is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, met een minimum van 4 kinderen en, afhankelijk van de locatie, een maximum van 12. Het kleipartijtje duurt ongeveer 2 ½ tot 3 uur. Ik kom graag naar de jarige thuis, maar u bent uiteraard ook van harte welkom bij mij thuis of op een andere locatie.

De kosten zijn ongeveer € 15,- per kind, afhankelijk van de locatie en uw specifieke wensen. De kosten zijn inclusief materialen, tweemaal bakken en 21% BTW.